Bemutatkozunk

Indulj el Budapestr?l Hatvan irányába, és amikor éppen elhagynád a Gödöll?i-dombság szelíd lankáit eléd tárul a Galga völgye és elkezd?dik a végetlennek t?n? Alföld. Itt a két táj találkozásánál, ha egy kicsit körbenézel, megtalálhatod azt a minden porcikájában él? gazdaságot, leend? Ökofalut amelyet a megálmodói Galgahévíz határába építettek, építünk.

Galgahévíz ökofalu története már a 80-as években elkezd?dött, amikor is egy baráti társaság tagjai elhatározták, hogy az árral szemben úszva, a pénz és növekedés alapú társadalommal ellentétben egy fenntartható, a természettel jobban együttm?köd? rendszert hoznak létre. Ahogy ?k mondták: „a magunk, és embertársaink számára létrehozunk egy olyan életteret, ahol a lehet? legteljesebben ki-ki betöltheti küldetését, amiért erre a Föld nevezet? gyönyör? planétára született.” Az ökofalu alapítói alapos, tervezgetések után végiggondolva a lehet?ségeket úgy döntöttek, hogy el?ször a helyi gazdaságot kell megalapozniuk, fejleszteniük és erre a biztos alapra kezdik majd el felépíteni magát a falut. Egy ház is akkor stabil, ha az alapja szilárd, egy ökofalu is akkor m?köd?képes, ha van, ami összefogja, ott tartja az embereket. A jól m?köd? ökologikus szemlélet? helyi gazdaság eltartja a közösséget, és a falu nem válik pusztán alvótelepüléssé, ahova csak esténként járnak haza az emberek. A már közel két évtizednyi id? alatt több száz-hektáros min?sített ökológiai m?velés? gazdaságot, biotermék kereskedést, népf?iskolát, oktatóközpontot, vidékfejlesztési alapítványt hoztak létre, és mostanra már megszilárdultak az alapok annyira, hogy megkezd?dhetett magának a falunak a felépítése is. A tervezett 50 házból álló Ökofalu lakóházainak építése zajlik, közel 30 család választotta az galgahévízi Ökofalut életterének és több mint 10 család költözött már be új otthonába.

GAIA Hotel és Étterem

GAIA Hotel és Étterem várja Önt! Bejelentkezés és információ: 06 30 6 803903
részletek...

Kapcsolat elérhet?ség

2193 Galgahévíz, F? út 83.

Témakörök