Bemutatkozunk

Indulj el Budapestről Hatvan irányába, és amikor éppen elhagynád a Gödöllői-dombság szelíd lankáit eléd tárul a Galga völgye és elkezdődik a végetlennek tűnő Alföld. Itt a két táj találkozásánál, ha egy kicsit körbenézel, megtalálhatod azt a minden porcikájában élő gazdaságot, leendő Ökofalut amelyet a megálmodói Galgahévíz határába építettek, építünk.

Galgahévíz ökofalu története már a 80-as években elkezdődött, amikor is egy baráti társaság tagjai elhatározták, hogy az árral szemben úszva, a pénz és növekedés alapú társadalommal ellentétben egy fenntartható, a természettel jobban együttműködő rendszert hoznak létre. Ahogy ők mondták: „a magunk, és embertársaink számára létrehozunk egy olyan életteret, ahol a lehető legteljesebben ki-ki betöltheti küldetését, amiért erre a Föld nevezetű gyönyörű planétára született.” Az ökofalu alapítói alapos, tervezgetések után végiggondolva a lehetőségeket úgy döntöttek, hogy először a helyi gazdaságot kell megalapozniuk, fejleszteniük és erre a biztos alapra kezdik majd el felépíteni magát a falut. Egy ház is akkor stabil, ha az alapja szilárd, egy ökofalu is akkor működőképes, ha van, ami összefogja, ott tartja az embereket. A jól működő ökologikus szemléletű helyi gazdaság eltartja a közösséget, és a falu nem válik pusztán alvótelepüléssé, ahova csak esténként járnak haza az emberek. A már közel két évtizednyi idő alatt több száz-hektáros minősített ökológiai művelésű gazdaságot, biotermék kereskedést, népfőiskolát, oktatóközpontot, vidékfejlesztési alapítványt hoztak létre, és mostanra már megszilárdultak az alapok annyira, hogy megkezdődhetett magának a falunak a felépítése is. A tervezett 50 házból álló Ökofalu lakóházainak építése zajlik, közel 30 család választotta az galgahévízi Ökofalut életterének és több mint 10 család költözött már be új otthonába.

GAIA Hotel és Étterem

GAIA Hotel és Étterem várja Önt! Bejelentkezés és információ: 70 332-1891