Karácsonyi készülődés III. rész - Morti a zoknilény

Nyomtatás
PDF

Advent harmadik vasárnapjának témája az életre kelt zokni.

Nem tudom ki, hogy van vele, de mi nálunk „terem” a fél pár zokni. Hol a mosás során veszítik el egymást, hol a használat során kopik meg régi fényük. Nagymamám még stoppolta a zoknikat, ami maga a művészet – amúgy - szépre és „kényelmesre” (ne legyenek rajta csomók, ne húzzuk össze az anyagot stb.) foltozni. Szerintem ma keltsük életre az árva lábbeliket.

Gyűjtögető életmódot folytatok. Szinte semmit nincs szívem kidobni, vagy azért mert jópofa vagy, mert „olyan praktikusnak tűnik”. Így vagyok a zoknikkal is… Az nem lehet, hogy valamire ne lehetne használni. gondoltam… s már egy kisebb zsáknyi volt mikor kaptam egy könyvet ökopraktikus Anitától ;-)

http://www.libri.hu/konyv/eletre-kelt-zoknik.html

Így készült Morti

Morti egy kutya fajtájú zokni lény. Azt hiszem, a bull terrierre hasonlít.

Először is ki kell tömni kis barátunk fejét és testét, természetesen zoknival!  A feje épp a zokni fej része, a teste pedig a szára, így gyárilag megvan benne az L alak. Ha elértük a megfelelő méretet a felesleges részt levágjuk, összevarrjuk. A kezeket, lábakat, füleket, kivágjuk, kitömjük kisebb darabokkal, majd felerősítjük a megfelelő helyre. Szemet, orrot hímzünk neki, s végül a szalagra erősített alufólia darabokkal tesszük teljessé a vad, Mortis megjelenést. Tetoválási szám is látható a nyakán, teljesen véletlenül: 42-43 :-)

További édes lények és ötletek:

http://kreadorka.blogspot.com/p/textil-kreaturak_16.html

FIAN - GAIA Kampány az éhezés ellen

Hungry for justice
Igazságra éhezve
Olyan világért küzdünk, ahol ismeretlen az éhezés, és ahol mindenki maradéktalanul érvényesítheti emberi jogait, ezen belül is az élelemhez való jogát.
Bővebben...

Kapcsolat elérhetőség

GAIA Alapítvány

2193 Galgahévíz, Fő út 83.
Telefon: +36 28 591 610
Fax: +36 28 591 611
gaia@gaiaalapitvany.hu

Login