Kineziolgia tanfolyamok indulnak Miskolcon s Budapesten Majsai-Duds Anita kineziolgus, One Brain kineziolgia oktat, fitoterapeuta vezetsvel.

A 2017-ben indul kineziolgiai tanfolyamok id?pontjai, rszletek s jelentkezs>

Cikknk els? rsze itt olvashat: http://www.gaiaalapitvany.hu/oekopraktikak/eletmodi/79-vedekezes-megelzes-termeszetesen-i

Ismt hangslyozom, nagyon fontos, hogy ha elrt minket a betegsg, igyekezznk sokat pihenni s fekdni. Segtsk ezzel a szervezetnket, hogy a gygyulsra tudjon koncentrlni. Sok folyadkot s knny? teleket fogyasszunk. A szervezetnk tmogatsra.

Habr gy t?nik, szerencss vnk van a betegsgeket s az influenza jrvnyt illet?en, nem rt tudnunk, hogy melyek azok a gygynvnyek, amiket segtsgl lehet hvni egy-egy szezonlis betegsg legy?zsben.

De ami mg ennl is fontosabb, hogy erre fel is lehet kszlni s meg lehet el?zni a nyavalyt. gy az immuner?stssel kezdenm.

A st?tk korbban csak tklmpsknt, vagy meleg vacsoraknt szolglt, ma mr tudjuk, nem csak finom, de egszsges is.

A st?tk Amerika felfedezst kvet?en kerlt haznkba, s ma mr az ?szi, borongs napok egyik legkedveltebb csemegje. Nem csak zletes tel, de egszsges is.

A st?tk pozitv hatsai, tpanyagai

Rengeteg bta-karotint tartalmaz, nagyszer? antioxidns. Magas lelmirost tartalmnl fogva kivl bltisztt. Gazdag A, B, C vitaminban, kalciumban, foszforban, magnziumban.

A rgi gygytk s a npgygyszat szmos terleten alkalmazta a st?tkt. Leginkbb a mj- s a vesepanaszok gygytsra hasznltk, azonban hashajt s bltisztt hatssal is rendelkezik. Hasznos emellett a szvm?kdsi zavarok kezelsre, segt legy?zni a td?gyulladst, a felfzst, a lgti betegsgeket s a khgst is csillaptja. Emellett segt az allergis megbetegedsek sorn s a b?rpanaszok esetben is, valamint immunrendszer er?st?, relmeszeseds gtl s rkmegel?z? hatssal is br.

A tkmag gazdag teltetlen zsrsavakban, teht omega-3, omega-6 s omega-9et tartalmaz, ezrt fokozza a szellemi teljest?kpessgnket. Emellett pedig kivl eleme lehet a koleszterinszint cskkentsnek is.

Hogyan vsroljunk st?tkt?

Tbbfle st?tkt is kaphatunk, azonban fontos, hogy vitaminds, friss termket vlasszunk. A friss st?tk felszne fnyes, igyekezznk olyat vlasztani, amely nem srlt. A srlt rszeken keresztl knnyen megromolhat, a srtetlen, egsz st?tk azonban h?vs helyen hetekig is elll.

Elkszts, felhasznls

A st?tk felhasznlsa igen szleskr?, kszthetnk bel?le lekvrt, krmlevest, vagy egyszer?en megsthetjk. Az el?bb emltett telekhez a hjt s magjt nem hasznostjuk.

Amennyiben stve fogyasztjuk, a hjt nem szksges lehmozni, elegend? feldarabolni, s a magokat lekaparni. Krmleveshez, lekvrhoz el?szr tvoltjuk el a magokat, vgjuk darabokra, majd hmozzuk meg.

Forrs: http://zoldvilagomegyesulet.blogspot.com/2011/10/az-egeszseges-sutotok.html