A st?tk egy megoszt egynisg. Van, aki felttel nlkl szereti s van, aki kszni, semmilyen formban nem kri. Ht n az el?z? tborba tartozom, termszetesen. Tavaly ta kacrkodom st?tklekvr kszts a gondolatval, s a htvgn kaptam 2 tkt a Biopiacon (igen, az egyik Pali bcsi bio tke). reztem, itt a pillanat

Mivel mg soha nem csinltam ilyen finomsgot, de mg nem is kstoltam, el?szr kutatmunkba kezdtem az interneten, a legtbb recept azonban nem kis mennyisg? cukrot rt el?, amit mi nem fogyasztunk. Teht gy gondoltam, improvizlok

Hozzvalk

kb. 2 kg st?tk, 10 dkg mz, 0,5 dl citroml, fahj, gymbr.

Elkszts

Mivel egy nagyobb tkt felvgni nem kis feladat, erre a clra hasznljunk frfit! Mint a hztarts egyb terletein, itt is remekl lehet alkalmazni ezt az elfeledett praktikt. rdemes azonban nem bajldni a pucolssal, a darabolssal tl sokat. n kimagozs utn negyedekben betettem a st?be.

Kb. 30 perc utn knnyen lehzhat hjat eredmnyez ez a mdszer, nem beszlve arrl, hogy a lekvrunk is majdnem ksz. Mikor kicsit megh?lt a tk, b?rt?l megszabadtva egy ednybe tettem, kevs citromlvel s mzzel f?zni kezdtem. Kis fahjjal s gymbrrel bolondtottam, s miutn egyszer felforrt, botmixerrel prstettem majd kb. 20 percig f?ztem mg (rdemes fed?t tenni r, mert a rotyogs nem vrt mellkhatst okozhat a t?zhely krl). Ez alatt csrtlantottam az vegeket (kiforraltam), kicsit ks?n jutott eszembe, hogy mindezt a tk stse kzben is megtehettem volna a st?benA lekvrt forrn belekanalaztam az vegekbe s Anyukm mdszervel lve fejre lltottam nhny percre, majd 1 jszakra dunsztba tettem mindenkit.

Felhasznlhatjuk lekvrknt stibe, pirtsra, de szerintem hsok mell is finom mrts lehet bel?le.

S me a vgeredmny, melyet lelkes Facebook ljkolinknak ksztettem... ami egybknt remek karcsonyi ajndk is lehet. De ez majd egy msik mese lesz.