Székelykáposzta

Nyomtatás
PDF

Elkészült a savanyú káposzta, aminek készítéséről itt írtam: http://www.gaiaalapitvany.hu/oekopraktikak/finomsagok/48-oekopraktikak.
Sőt, ha nagyon őszinte akarok lenni, már meg is ettük és bent pihen a köcsögben a következő adag. Egy részét nyersen megettük, a másik részéből pedig ez a székely káposzta jellegű étel lett.

Azért csak jellegű, mert került bele füstölt is és apró gombóckák. Mindent összeszedtem amit a mélyhűtőben találtam és ebbe bele lehetett rakni. Szerintem ez is egy olyan étel aminek csak a fantáziánk szabhat határokat.

Az elkészítéssel nem sokat bajlódtam. Nem szoktam dinsztelni a hagymát, külön pörköltet főzni. Úgyis összefő az alatt a 2-3 óra alatt, amíg a sütőben van. Szépen rétegesen mindent egybe belerakok az edénybe. Ehhez egy mázas kerámiaedényt szoktam használni, aminek fedele is van.  A rétegek nálam a következőképpen néztek ki. Alulra került a savanyú káposzta, rá egy kis rizs, oldalas, kockára vágott sonka, egy nagy sonkacsont, a gombóckák, megint rizs, és káposzta. A hús rétegre raktam a fűszereket. Őrölt paprika, köménymag, bors, vegamix, zúzott foghagyma. Felöntöttem vízzel és ment is a sütőbe. Sót nem raktam bele, mert a füstölt és a káposzta is sós volt. Később sem igényelte, sőt...


Nagyon gyorsan elfogyott. :-)

FIAN - GAIA Kampány az éhezés ellen

Hungry for justice
Igazságra éhezve
Olyan világért küzdünk, ahol ismeretlen az éhezés, és ahol mindenki maradéktalanul érvényesítheti emberi jogait, ezen belül is az élelemhez való jogát.
Bővebben...

Kapcsolat elérhetőség

GAIA Alapítvány

2193 Galgahévíz, Fő út 83.
Telefon: +36 28 591 610
Fax: +36 28 591 611
gaia@gaiaalapitvany.hu

Login