Nyomtatás

Elkészült a savanyú káposzta, aminek készítésér?l itt írtam: http://www.gaiaalapitvany.hu/oekopraktikak/finomsagok/48-oekopraktikak.
S?t, ha nagyon ?szinte akarok lenni, már meg is ettük és bent pihen a köcsögben a következ? adag. Egy részét nyersen megettük, a másik részéb?l pedig ez a székely káposzta jelleg? étel lett.

Azért csak jelleg?, mert került bele füstölt is és apró gombóckák. Mindent összeszedtem amit a mélyh?t?ben találtam és ebbe bele lehetett rakni. Szerintem ez is egy olyan étel aminek csak a fantáziánk szabhat határokat.

Az elkészítéssel nem sokat bajlódtam. Nem szoktam dinsztelni a hagymát, külön pörköltet f?zni. Úgyis összef? az alatt a 2-3 óra alatt, amíg a süt?ben van. Szépen rétegesen mindent egybe belerakok az edénybe. Ehhez egy mázas kerámiaedényt szoktam használni, aminek fedele is van.  A rétegek nálam a következ?képpen néztek ki. Alulra került a savanyú káposzta, rá egy kis rizs, oldalas, kockára vágott sonka, egy nagy sonkacsont, a gombóckák, megint rizs, és káposzta. A hús rétegre raktam a f?szereket. ?rölt paprika, köménymag, bors, vegamix, zúzott foghagyma. Felöntöttem vízzel és ment is a süt?be. Sót nem raktam bele, mert a füstölt és a káposzta is sós volt. Kés?bb sem igényelte, s?t...


Nagyon gyorsan elfogyott. :-)