Karácsonyi készülődés I. rész - A fahéjas aszalt almakarikák

Nyomtatás
PDF

Advent első vasárnapján egy kedves ajándék ötletet szeretnék megosztani. Mint finomsággal teli kalendáriumot lehet nyitogatni és válogatni az Ökopraktikák karácsonyi írásai között hétről-hétre.

Karácsonyi hangulatot előidézni nem könnyű rohanó, minden pillanatban fogyasztásra, felhalmozásra, teljesítésre ösztönző világunkban. De érdemes megpróbálni.  Olyan meglepetések érhetnek, hogy csuda.

A fahéjas aszalt almakarikákat készíthetjük gyerekekkel, párunkkal, a családdal. Csupán alma, egy csipet fahéj és egy madzag kell az elkészítéséhez.  Az elkészült fűzér isteni illatot áraszt „aszalódás” közben, felkészítve lelkünket a karácsonyra. Aztán pár nap múlva kényezteti testünket is, mint finom rágcsálnivaló, a hosszú téli estéken. S ezzel nincs vége az almakarikák sokoldalúságának, örömet is szerezhetünk vele, ha kis celofán zacskóban, szalaggal átkötve, terménnyel (pl. egész fahéj, csillagánizs…) és egy kézzel készített ajándékkártyával díszítjük, s adjuk át szenteste szeretteinknek.

Lássunk hozzá!

Az almát megmossuk, még akkor is, ha bio. Vékony pengéjű hosszú éles késsel eltávolítjuk a csutkát és a képen látható vastagságúra szeleteljük.

Érdemes almacsutkázót használni, mert nem is olyan egyszerű ám, szépen, minél kisebb alma veszteséggel dolgozni. (Ha csak aszalni szeretnénk, lehet cikkekre is vágni az almát, majd hasonlóan vékony szeletekben, egy tiszta konyharuhán aszalni).

Meghinthetjük fahéjjal, gyömbérrel, vagy amit szeretünk, de el is hagyhatjuk a fűszeres „kezelést”.

A fűzésnél érdemes egyszer áthurkolni a madzagot, hogy az almaszeletek ne csússzanak össze. Már csak helyet kell találni a lógatáshoz, én a kandalló mellé tettem.

Jó szórakozást, jó étvágyat, kellemes készülődést!

FIAN - GAIA Kampány az éhezés ellen

Hungry for justice
Igazságra éhezve
Olyan világért küzdünk, ahol ismeretlen az éhezés, és ahol mindenki maradéktalanul érvényesítheti emberi jogait, ezen belül is az élelemhez való jogát.
Bővebben...

Kapcsolat elérhetőség

GAIA Alapítvány

2193 Galgahévíz, Fő út 83.
Telefon: +36 28 591 610
Fax: +36 28 591 611
gaia@gaiaalapitvany.hu

Login