Advent els? vasrnapjn egy kedves ajndk tletet szeretnk megosztani. Mint finomsggal teli kalendriumot lehet nyitogatni s vlogatni az kopraktikk karcsonyi rsai kztt htr?l-htre.

Karcsonyi hangulatot el?idzni nem knny? rohan, minden pillanatban fogyasztsra, felhalmozsra, teljestsre sztnz? vilgunkban. De rdemes megprblni. Olyan meglepetsek rhetnek, hogy csuda.

A fahjas aszalt almakarikkat kszthetjk gyerekekkel, prunkkal, a csalddal. Csupn alma, egy csipet fahj s egy madzag kell az elksztshez. Az elkszlt f?zr isteni illatot raszt aszalds kzben, felksztve lelknket a karcsonyra. Aztn pr nap mlva knyezteti testnket is, mint finom rgcslnival, a hossz tli estken. S ezzel nincs vge az almakarikk sokoldalsgnak, rmet is szerezhetnk vele, ha kis celofn zacskban, szalaggal tktve, termnnyel (pl. egsz fahj, csillagnizs) s egy kzzel ksztett ajndkkrtyval dsztjk, s adjuk t szenteste szeretteinknek.

Lssunk hozz!

Az almt megmossuk, mg akkor is, ha bio. Vkony pengj? hossz les kssel eltvoltjuk a csutkt s a kpen lthat vastagsgra szeleteljk.

rdemes almacsutkzt hasznlni, mert nem is olyan egyszer? m, szpen, minl kisebb alma vesztesggel dolgozni. (Ha csak aszalni szeretnnk, lehet cikkekre is vgni az almt, majd hasonlan vkony szeletekben, egy tiszta konyharuhn aszalni).

Meghinthetjk fahjjal, gymbrrel, vagy amit szeretnk, de el is hagyhatjuk a f?szeres kezelst.

A f?zsnl rdemes egyszer thurkolni a madzagot, hogy az almaszeletek ne cssszanak ssze. Mr csak helyet kell tallni a lgatshoz, n a kandall mell tettem.

J szrakozst, j tvgyat, kellemes kszl?dst!