Nyomtatás

Advent els? vasárnapján egy kedves ajándék ötletet szeretnék megosztani. Mint finomsággal teli kalendáriumot lehet nyitogatni és válogatni az Ökopraktikák karácsonyi írásai között hétr?l-hétre.

Karácsonyi hangulatot el?idézni nem könny? rohanó, minden pillanatban fogyasztásra, felhalmozásra, teljesítésre ösztönz? világunkban. De érdemes megpróbálni.  Olyan meglepetések érhetnek, hogy csuda.

A fahéjas aszalt almakarikákat készíthetjük gyerekekkel, párunkkal, a családdal. Csupán alma, egy csipet fahéj és egy madzag kell az elkészítéséhez.  Az elkészült f?zér isteni illatot áraszt „aszalódás” közben, felkészítve lelkünket a karácsonyra. Aztán pár nap múlva kényezteti testünket is, mint finom rágcsálnivaló, a hosszú téli estéken. S ezzel nincs vége az almakarikák sokoldalúságának, örömet is szerezhetünk vele, ha kis celofán zacskóban, szalaggal átkötve, terménnyel (pl. egész fahéj, csillagánizs…) és egy kézzel készített ajándékkártyával díszítjük, s adjuk át szenteste szeretteinknek.

Lássunk hozzá!

Az almát megmossuk, még akkor is, ha bio. Vékony pengéj? hosszú éles késsel eltávolítjuk a csutkát és a képen látható vastagságúra szeleteljük.

Érdemes almacsutkázót használni, mert nem is olyan egyszer? ám, szépen, minél kisebb alma veszteséggel dolgozni. (Ha csak aszalni szeretnénk, lehet cikkekre is vágni az almát, majd hasonlóan vékony szeletekben, egy tiszta konyharuhán aszalni).

Meghinthetjük fahéjjal, gyömbérrel, vagy amit szeretünk, de el is hagyhatjuk a f?szeres „kezelést”.

A f?zésnél érdemes egyszer áthurkolni a madzagot, hogy az almaszeletek ne csússzanak össze. Már csak helyet kell találni a lógatáshoz, én a kandalló mellé tettem.

Jó szórakozást, jó étvágyat, kellemes készül?dést!