De szp is lenne. Meg knny? is, hiszen pnz nlkl nehezebb pazarolni.

Elgondolkodtatok mr azon mennyi felesleges dolgot vsrolunk, halmozunk fel, raktrozunk a laksunkban s dobunk ki aztn nagy vben a szemtbe? Legyen az lelmiszer, hasznlati trgy, vagy a fogyaszti trsadalom ignyeinek m?vszi generli ltal a tudatalattinkba getett haszontalansgok, vgyott letrzsekbe csomagolt SZEMT!!!

Kaptam nhny j tippet Cserneticsn Tlgyesi Ildiktl, aki nem mellesleg a Csudadi Kft. - tisztasg dihjban (www.csudadio.hu) oldalt zemelteti s el?z? Tisztn, egyszer?en cikkem ta t?le veszem a mosparfmt, a mosszdt s a szdabikarbnt is, tk vletlenl... :-)

Nos, lssuk Ildik hogyan csinlja.

Mr a szappanos rsomban bevallottam klns vonzdsomat az egyszer? dolgok irnt. A takartsi tippjeim pedig mg annyi bonyodalommal sem jrnak

A tiszttszerekkel kapcsolatban sem volt knny? megszabadulnom az oly sokat hallott reklmszlogenekt?l. Akartam, hogy a csempe egy laza mozdulatomtl ragyogjon (mg a kis csillagokat is odakpzeltem), hogy a mospor gondolkodjon, megkeresse a koszt majd rkre likvidlja mikzben egy teljes virgos rt illatt s hangulatt is belevarzsolja a kedvenc ruhmba, ami nem, hogy kifakul a moss kvetkeztben, hanem ppen az ltal lesz egyre lnkebb szn?. Aztn rjttem, a feje tetejre lltak a dolgok. A citromlben aroma van, a btorpolban valdi citrom. A mospor meg intelligenshelyettnk. De fel is lzadhatunk s visszavehetjk az uralmat a mrgez?, tmny, agresszv vegyszerekt?l, s gondolkodhatunk magunk is. Pldul azon, mirt kell kln szer a konyhai s a frd?szobai csemphez, a kdhoz, a mosdhoz, a padlhoz, a parketthoz, a krpithoz, a sz?nyeghez stb. Ht azrt, hogy jl megvegyk ezeket a termkeket, egy kisebb vagyonrt. Nem beszlve arrl, hogy ezek a szerek ugyangy bejutnak a szervezetnkbe, mint a kozmetikai cikkek. A vegyi anyaggal elmosott ev?eszkzket mg a sznkba is vesszk, sterilizljuk a padlt, meg a gyerek jtkait, mert attl lesznk j mamik, hogy vjuk kicsinyeinket a gonosz baciktl.

Ht ehhez kpest n vidm, citrom illat hztartst grek, mellkhatsok nlkl! Valjban a hagyomnyos eljrsokkal s szerekkel is ppolyan tkletes eredmnyt rhetnk el, radsul fillrekb?l s nemcsak laksunk, hanem a krnyezet is tisztbb lesz.