Ildikó tippjei

Nyomtatás
PDF

Kaptam néhány jó tippet Cserneticsné Tölgyesi Ildikótól, aki nem mellesleg a Csudadió Kft. - tisztaság dióhéjban (www.csudadio.hu) oldalt üzemelteti és előző „Tisztán, egyszerűen” cikkem óta tőle veszem a mosóparfümöt, a mosószódát és a szódabikarbónát is, tök véletlenül... :-)

Nos, lássuk Ildikó hogyan csinálja.

 

Mosás, folttisztítás

Én is mosódióval mosok, ha valami nagyon piszkos (2 ovis fiú + velejáró ruháik), beáztatom mosószódás vízbe. A makacs foltokra meg ott a marhaepe szappan. Visszajelzések és saját tapasztalat alapján is veri a Vanisht, és a Klar-féle nem csak tartósító, színezékmentes, hanem illatanyagok sem tartalmaz.

Öblítő helyett mosóparfüm, ez is illóolajat tartalmaz, de természetes oldódás segítőt is, így tuti elkeveredik.

Fehérítésre még jó a fehérítő só (nátrium-perkarbonát), amit a fehér mosáshoz adok a mosódió mellé, így nem szürkülnek annyira. Ebbe a „szottyadt” konyharuhák is áztathatóak, meg ami még nem színvesztő.

Gépi mosogatás

A mi "Zsuzsink" (mosogatógép – a szerk.) is környezetbarátot eszik, a fit Grüne-Kraftot, ez tán még a legjobb áron kapható zöld tabletta. Amíg van még a citromsavas vízkőoldóból, az kerül az öblítő tartályba is.

További tippek, cikkek

Vasalóspray mosóparfümből http://csudadio.hu/node/95

Mikro tisztítása vegyi anyagok nélkül http://csudadio.postr.hu/ki-hanyt-a-mikroba

Szemes mosódióból folyékony http://csudadio.postr.hu/fozzunk-hogy-moshassunk

FIAN - GAIA Kampány az éhezés ellen

Hungry for justice
Igazságra éhezve
Olyan világért küzdünk, ahol ismeretlen az éhezés, és ahol mindenki maradéktalanul érvényesítheti emberi jogait, ezen belül is az élelemhez való jogát.
Bővebben...

Kapcsolat elérhetőség

GAIA Alapítvány

2193 Galgahévíz, Fő út 83.
Telefon: +36 28 591 610
Fax: +36 28 591 611
gaia@gaiaalapitvany.hu

Login