Andrea erklygazdasgrl szl korbbi cikkeinketitt s itt olvashatod (a szerk.)

Igen, igen, igen!

Nyr van, nyr, ahogy a dal mondja, br nha mr sok a jbl, amikor az ember a 40 fokos knikulban zombiknt hazarkezik s msra nincs is nagyon energija, minthogy ledobja magrl a ruhit s a lehet? leglengbb ltzetben elterljn az gyon.

Ez velem is gy volt, s nem igazn merszkedtem ki mg az erklyre sem csak gy este 9 fel, br akkor meg mr az alig lthat vltozsok a nvnyeken mr fel sem t?ntek.

Most, hogy emberi h?mrsklet uralkodik, jra birtokba vettem a "gazdasgot" s megkezdtem a szretet.

Hv szavunkra Andrea februrban kldte el pratlan erkly-birodalmnak trtnett, gazdasgnak kpeit: http://www.gaiaalapitvany.hu/oekopraktikak/hobbikertesz/90-andrea-erkelygazdasaga

Azta bizony elindult a vilghrnv fel, ugyanis rovatunkon keresztl felfigyelt r a mdia. Rvidesen a Parlament Tv Kszpnz cm? adsban lthatjuk viszont. Az ads pontos id?pontjrl termszetesen hrt adunk s ha lesz megoszthat vide azt is bszkn adjuk kzre. De addig is fogadjtok szeretettel Andrea tavaszi tancsait.

Nagy rmmel adjuk kzre Fenyvesi Andrea rst, aki megmutatja, hogy erklygazdaknt miket "termel". Szerinte j lenne, ha minl tbben vllalkoznnak arra, hogy nekilljanak a lehet?sgeikhez kpest egy kis " hazait" termelni.

Szerintnk is! :-)

Balkoneper

Az, hogy nellt lennk az enyhn tlzs, mert nehezen megvalsthat egy kb. 1,5 nm-nyi erklyen, de mindig prblkozok.
Az eper mr rgta vgyam volt, mert elkpzeltem, hogy csak kilpek az erklyre s szedhetem ezt a finomsgot. Ez az lmom az idn valra is vlt, mert a frjem nagynnjt?l kaptunk 2 t?vel. Szpen betakargattam szalmval, hogy a fld fellete ne szradjon olyan knnyen ki, amg kell? nagysgot el nem r.
Br, hogy ?szinte legyek, egy dl-nyugati fekvs? erklyen minimum csodk kellennek, hogy ne szradjon ki a fld nyron, de a nyr elejn elgsgesnek bizonyult ez a fajta fld takars. Ks?bb a megn?tt bokrok, mr bernykoltk a fldet maguknak. ltettem kz fokhagymt is a tetvek ellen, a biztonsg kedvrt. Ht, le a kalappal az eper el?tt, mert nem csak, hogy kihzta a nyarat de mg nyr vgn termett is gymlcs rajta, ami nagyon zamatos s des volt.

Btran ajnlom kiprblsra azoknak akik vgynak sajt termeszts? gymlcsre s csak erkllyel rendelkeznek.