Balkoneper

Az, hogy önellátó lennék az enyhén túlzás, mert nehezen megvalósítható egy kb. 1,5 nm-nyi erkélyen, de mindig próbálkozok.
Az eper már régóta vágyam volt, mert elképzeltem, hogy csak kilépek az erkélyre és szedhetem ezt a finomságot. Ez az álmom az idén valóra is vált, mert a férjem nagynénjétől kaptunk 2 tővel. Szépen betakargattam szalmával, hogy a föld felülete ne száradjon olyan könnyen ki, amíg kellő nagyságot el nem ér.
Bár, hogy őszinte legyek, egy dél-nyugati fekvésű erkélyen minimum csodák kellenének, hogy ne száradjon ki a föld nyáron, de a nyár elején elégségesnek bizonyult ez a fajta föld takarás. Később a megnőtt bokrok, már beárnyékolták a földet maguknak. Ültettem közé fokhagymát is a tetvek ellen, a biztonság kedvéért. Hát, le a kalappal az eper előtt, mert nem csak, hogy kihúzta a nyarat de még nyár végén termett is gyümölcs rajta, ami nagyon zamatos és édes volt.

Bátran ajánlom kipróbálásra azoknak akik vágynak saját termesztésű gyümölcsre és csak erkéllyel rendelkeznek.