Balkoneper

Nyomtatás
PDF

Az, hogy önellátó lennék az enyhén túlzás, mert nehezen megvalósítható egy kb. 1,5 nm-nyi erkélyen, de mindig próbálkozok.
Az eper már régóta vágyam volt, mert elképzeltem, hogy csak kilépek az erkélyre és szedhetem ezt a finomságot. Ez az álmom az idén valóra is vált, mert a férjem nagynénjétől kaptunk 2 tővel. Szépen betakargattam szalmával, hogy a föld felülete ne száradjon olyan könnyen ki, amíg kellő nagyságot el nem ér.
Bár, hogy őszinte legyek, egy dél-nyugati fekvésű erkélyen minimum csodák kellenének, hogy ne száradjon ki a föld nyáron, de a nyár elején elégségesnek bizonyult ez a fajta föld takarás. Később a megnőtt bokrok, már beárnyékolták a földet maguknak. Ültettem közé fokhagymát is a tetvek ellen, a biztonság kedvéért. Hát, le a kalappal az eper előtt, mert nem csak, hogy kihúzta a nyarat de még nyár végén termett is gyümölcs rajta, ami nagyon zamatos és édes volt.

Bátran ajánlom kipróbálásra azoknak akik vágynak saját termesztésű gyümölcsre és csak erkéllyel rendelkeznek.

FIAN - GAIA Kampány az éhezés ellen

Hungry for justice
Igazságra éhezve
Olyan világért küzdünk, ahol ismeretlen az éhezés, és ahol mindenki maradéktalanul érvényesítheti emberi jogait, ezen belül is az élelemhez való jogát.
Bővebben...

Kapcsolat elérhetőség

GAIA Alapítvány

2193 Galgahévíz, Fő út 83.
Telefon: +36 28 591 610
Fax: +36 28 591 611
gaia@gaiaalapitvany.hu

Login