Ha ég a napmelegtől…

Nyomtatás
PDF

Na, nem a kopár szik sarja, hanem a bőrünk. Ezt a krémet egy extrém tesztnek vetettük alá, méghozzá a tengerparton déli 12 órakor történt elalvás és totális leégés után.

Torri Superiore Ökofaluban, Olaszországban http://www.torri-superiore.org/index.php?s=home&p=benvenuto&l=en töltöttük szabadságunkat, és vendéglátónk Lucilla, akit ezért és ettől függetlenül is méltán nevezhetünk tündér-keresztanyának (többek között a szappankészítést is tőle tanultam), meglátva a komoly égési sérülést azonnal szaladt, s elsősegélyt nyújtott ezzel a krémmel:

 

Napégés elleni krém

Hozzávalók:

100 gr orbáncfűolaj

30 gr méhviasz

50 csepp levendulaolaj

A méhviaszt vízgőz felett felolvasztjuk, majd a tűzről levéve beleöntjük az orbáncfű olajat, belecsepegtetjük a levendula olajat és botmixerrel összedolgozzuk. Érdemes még melegen üvegbe, tölteni, a méhviasz miatt hamar visszadermed.

Az orbáncfű és a levendula nyugtató, valamint a méhviasz bőrtápláló hatása miatt remekül regenerálja az égett, húzódó bőrt. Szépen megnyugszik, enyhül a fájdalom és nem is hámlik le. Fontos, hogy éjszakára kenjük fel, és ne menjünk a napra közvetlenül használat után.

FIAN - GAIA Kampány az éhezés ellen

Hungry for justice
Igazságra éhezve
Olyan világért küzdünk, ahol ismeretlen az éhezés, és ahol mindenki maradéktalanul érvényesítheti emberi jogait, ezen belül is az élelemhez való jogát.
Bővebben...

Kapcsolat elérhetőség

GAIA Alapítvány

2193 Galgahévíz, Fő út 83.
Telefon: +36 28 591 610
Fax: +36 28 591 611
gaia@gaiaalapitvany.hu

Login