A Galgahvz hatrban pl? nll kofalu leend? laki a krnyezetnkre odafigyel? emberek, akiknek letmdja tkrzi elktelezettsgket az kolgiai rtkek irnt. Az kofalu meglmodi felismertk, hogy a jelenlegi korltlan gazdasgi nvekeds nem m?kdhet mr sokig, nem fenntarthat. Az itt l?k egy msfajta letformt vlasztottak olyant, ahol a fenntarthatsg szempontjait nagyon komolyan veszik, azok szerint lnek, s igyekeznek kolgiai lbnyomukat minl kisebbre sszenyomni.

Galgahvz egy kicsit eltr a tbbi magyarorszgi kofalutl, mert itt nem egy kihalt falut lesztnk jj, hanem egy teljesen j teleplst hoztunk ltre. Egy lpsr?l lpsre megtervezett nagyrszt nellt, a nagy rendszerekt?l fggetlen kzssget terveztek meg az alaptk. Sajt kutunk van, megjul energikat igyeksznk minl inkbb hasznlni, helyben megtermelnk maguknak nagyon sok mindent, biogazdlkodssal, vegyszerek nlkl gazdlkodunk, a szennyvizet biolgiai mdszerekkel helyben megtiszttjuk. Cikk

Munknk elismersl 2004-ben elnyertk a Vilg kofalu Hlzatnak a Global Ecovillage Network - Ecovillage Excellence Award 2004. elnevezs? djt. Dj